Home >> Plantproducts >> Gijnlim

Gijnlim

plantproducts-logo

Gijnlim is een 100% mannelijke hybride en uitermate geschikt voor de teelt van zowel witte als groene asperge in het gematigde klimaat. Het ras is bijzonder vroeg en combineert dat met een ongeëvenaarde hoge productie. Gijnlim leent zich uitstekend voor extra vervroegende maatregelen. Het ras wordt door de uitstekende kwaliteitseigenschappen bijzonder gewaardeerd in het handelskanaal.

Teelt

Teelt

Gijnlim is bij uitstek geschikt voor groeikrachtige zand- en kleigronden. Naarmate de grond groeikrachtiger is blijft de stengeldikte ook later in het seizoen op niveau. Uitgebreide praktijkervaring heeft laten zien dat de beste resultaten in de teelt voor witte asperge behaald worden bij een plantdichtheid van 3 - 3,5 planten per strekkende meter. De plantdichtheid kan met circa 30% verhoogd worden als er groen wordt geoogst. Hogere plantdichtheden geven weliswaar een hogere opbrengst maar kunnen tijdens het verstrijken van de jaren leiden tot versnelde afname van de stengeldikte. Gijnlim is dankbaar voor irrigatie tijdens droogte in de loofgroei fase. Door zijn natuurlijke vroegheid is Gijnlim bij uitstek geschikt voor extra vervroegende maatregelen, zoals anti condens folie, mini-tunnel en thermische folie.

Product

Product

Gijnlim heeft een zeer hoog productiepotentieel en een uitstekende zeer betrouwbare kwaliteit. De hoofdsortering bevindt zich in de klasse 16 - 24 mm. Gijnlim heeft een zeer goede kopsluiting, is recht, glad en nauwelijks gevoelig voor roest en breuk. Een goede “na oogst” behandeling voorkomt rozeverkleuring.

Loof

Loof

Het loof van Gijnlim is uitbundig en massaal, maar nauwelijks gevoelig voor legering. Met goede aandacht voor ziektebestrijding blijft het loof ook in de herfst voldoende lang groen en vitaal.

Onze waarden

Persoonlijk

Persoonlijk

"We staan zelf vooraan"

passie

Passie

"Familie met een aspergehart"

korte-lijnen

Korte lijnen

"Rechtstreeks en persoonlijk contact"

Kenns

Kennis en advies

"Ruim 30 jaar kennis en ervaring"