Home >> Plantproducts
plantproducts-logo

Onze planten

Wij zijn al bijna 20 jaar gespecialiseerd in de opkweek van aspergeplanten. Dit doen wij onder het keurmerk Select Plant van Naktuinbouw, wat inhoudt dat onze planten volgens een streng kwaliteitssysteem worden gekeurd.

Al onze rassen worden binnen ons teeltbedrijf op uitgebreide schaal getest. Daarnaast brengen wij veelvuldig bezoek aan telers in binnen- en buitenland. Gebaseerd op deze ervaringen voorzien wij aspergetelers van een waardevol advies op het gebied van rassenkeuze, gewasbescherming, bemesting en grondbewerking.

Neem contact op met Franc Goertz voor persoonlijk advies.

Rassenkeuze

Bij de keuze voor het meest geschikte asperge ras, is het belangrijk te weten welk aspect belangrijk is; gaat het om de kwaliteit of de opbrengst, vroege oogst of de dikte van de asperges. Per bedrijf of beschikbare grond kan dit verschillend zijn.

Op ons teeltbedrijf zijn nagenoeg alle rassen in productie en kunnen wij onafhankelijk oordelen wat de voor- en nadelen van een ras zijn. Kennis die wij meenemen in het advies dat wij onze klanten geven. Want door het enorme aanbod in rassen is het belangrijk dat u niet alleen op de voordelen, maar ook op de nadelen van bepaalde rassen wordt gewezen.

Bemesting

Voor een optimaal teeltresultaat moeten de productiepercelen ieder jaar worden bemest. Om het bodemleven in stand te houden kiezen wij voor organische meststoffen. Aan de hand van bodemonderzoek stellen we een mengsel samen dat voorziet in de behoefte van de percelen. Uit bodemmonsters en onze ervaringen blijkt dat twee keer per jaar een gift van rond de 20 ton organische meststoffen voorziet in de jaarlijkse behoefte.

 

We hebben een breed scala aan aspergeplanten in ons opkweek programma. Onder te verdelen in: witte, groene en paarse asperges.

Witte asperges

Onze waarden

Persoonlijk

Persoonlijk

"We staan zelf vooraan"

passie

Passie

"Familie met een aspergehart"

korte-lijnen

Korte lijnen

"Rechtstreeks en persoonlijk contact"

Kenns

Kennis en advies

"Ruim 30 jaar kennis en ervaring"