Home >> Plantproducts >> Herkolim

Herkolim

plantproducts-logo

Herkolim is een 100% mannelijke hybride en uitstekend geschikt voor de oogst van witte asperge in het gematigde klimaat. Het ras is middenvroeg en bij uitstek een “rendementsras”. Herkolim heeft een zeer hoog productievermogen in combinatie met uniform dikke stengels. Herkolim past daarom goed bij bedrijven waar men door beheersing van arbeidskosten het resultaat wil verhogen.

Teelt

Teelt

Herkolim gedijt op alle goed ontwaterde gronden. Herkolim is weinig gevoelig voor stressomstandigheden. Dit gecombineerd met zijn stengeldikte en groeikracht maakt het ras ook geschikt voor herinplant. Uit eigen onderzoek is gebleken dat Herkolim uitstekend voldoet bij plantdichtheden van 5 - 8 planten per strekkende meter. Hoge plantdichtheden leiden niet snel tot dunne stengels, maar geven vaak een nog uniformere sortering en betere kwaliteit. De aanbevolen plantdiepte is 18 - 22 cm. Herkolim leent zich uitstekend voor zwart-witte foliebedekking. Goed foliemanagement en een juiste oogstfrequentie zorgen voor de oogst van een kwaliteitsproduct.

Product

Product

De zeer uniforme diktesortering van Herkolim bestaat voor circa 60% uit de klasse 20 – 28 mm. Herkolim geeft een kwalitatief hoogwaardig product met witte, gladde, rechte stengels die nauwelijks gevoelig zijn voor hol, breuk of rozeverkleuring. Het product wordt als zeer smaakvol ervaren.

Loof

Loof

Herkolim heeft een breed, robuust en open loof, het droogt daardoor snel op in de herfst en is als gevolg daarvan minder vatbaar voor schimmels. Deze goede eigenschappen dragen ertoe bij dat Herkolim ook zeer geschikt is voor de biologische teelt.

Onze waarden

Persoonlijk

Persoonlijk

"We staan zelf vooraan"

passie

Passie

"Familie met een aspergehart"

korte-lijnen

Korte lijnen

"Rechtstreeks en persoonlijk contact"

Kenns

Kennis en advies

"Ruim 30 jaar kennis en ervaring"