Home >> Plantproducts >> Magnus

Magnus

plantproducts-logo

Backlim is een 100% mannelijke hybride en is bijzonder geschikt voor de oogst van witte asperge in het gematigde klimaat. Het ras is bijzonder geschikt voor de oogst in de tweede helft van het seizoen. In combinatie met de oogst van vroege rassen zoals Avalim en Gijnlim kan met Backlim een lang en regelmatig oogstseizoen worden gerealiseerd. In de verwarmde teelten is Backlim uitgegroeid tot het standaardras. Zowel in de bedekte als onbedekte teelten is Backlim betrouwbaar qua opbrengst en kwaliteit.

Teelt

Teelt

Backlim is een ras dat op alle goed ontwaterde gronden geteeld kan worden. Uit jarenlange praktijkervaring is gebleken dat Backlim uitstekend voldoet bij plantdichtheden van 3,5 - 4,5 planten per strekkende meter. De aanbevolen plantdiepe onder normale omstandigheden bedraagt 18 - 22 cm, dieper planten betekent een latere start van de oogst. Backlim heeft bewezen ook goed te produceren op percelen waarop in het verleden al eens asperge is geteeld en is daarmee in Noordwest-Europa het standaardras bij herinplant.

Product

Product

Backlim produceert een mooie, rechte asperge. De kwaliteit van het product neemt alleen maar toe naarmate de jaren vorderen. Backlim produceert asperges met een goede kopsluiting die nauwelijks gevoelig zijn voor breuk, hol, rozeverkleuring en roest. Ruim de helft van de sortering bevindt zich in de klasse 20 - 28 mm. Het ras wordt door de consument als bijzonder smaakvol ervaren.

Loof

Loof

Het loof van Backlim is compact en ongevoelig voor legering. Ondanks de vroege natuurlijke afsterving in de herfst zorgt het voor ruim voldoende opbouw van reservestoffen.

Unsere Werte

Persoonlijk

Persönliche Herangehensweise

Wir halten die Fäden in der Hand

passie

Leidenschaft

Eine Familie mit einem Herz für Spargel

korte-lijnen

Kurze Wege

Direkter und persönlicher Kontakt

Kenns

Wissen und Beratung

Über 30 Jahre Wissen und Erfahrung