Home >> Plantproducts >> Vitalim

Vitalim

plantproducts-logo

Vitalim is een 100% mannelijke hybride en uitermate geschikt voor de teelt van witte asperge in gebieden met een warm / mediterraan klimaat. Vitalim combineert een zeer vroege productie met bijzonder hoge opbrengsten en een lange rendabele levensduur. Vitalim is ook zeer geschikt voor teeltmaatregelen die gericht zijn op vervroeging.

Teelt

Teelt

Vitalim gedijt het beste op groeikrachtige gronden die goed ontwaterd zijn. In meerjarig onderzoek zijn voor de witte teelt de beste resultaten behaald met een plantdichtheid van 4-5 planten per m1 en een plantdiepte van 18 - 22 cm. Op niet droogtegevoelige, groeikrachtige gronden of percelen voorzien van irrigatie en/of fertigatie zijn plantdichtheden mogelijk van 6 planten per m1. Vitalim is door zijn natuurlijke vroegheid zeer goed geschikt voor extra vervroegende teeltmaatregelen door middel van thermische folie of minitunnel.

Product

Product

Vitalim heeft een zeer hoog productiepotentieel, een uitstekende kwaliteit en een goede dikte. Het uniforme product is sterk tegen breuk, heeft een goede kopsluiting en is niet of nauwelijks gevoelig voor holle stengels of fysiologische roest. Een goede na-oogst behandeling bevordert niet alleen de houdbaarheid maar vermindert ook de kans op rozeverkleuring. Ruim 70% van het product bevindt zich in de sorteringklasse 16 - 24 mm. De smaak van Vitalim wordt als bijzonder goed ervaren.

Loof

Loof

Het zeer uniforme groeikrachtige loof van Vitalim is sterk opgericht. Het loof is van nature sterk tegen bladziekten en ongevoelig voor legering. De goede loofeigenschappen maken Vitalim daarmee ook geschikt voor de biologische teelt.

Onze waarden

Persoonlijk

Persoonlijk

"We staan zelf vooraan"

passie

Passie

"Familie met een aspergehart"

korte-lijnen

Korte lijnen

"Rechtstreeks en persoonlijk contact"

Kenns

Kennis en advies

"Ruim 30 jaar kennis en ervaring"